Ilmoittautuminen pistoolin tuomarikurssille Oulussa 21.3.19

Oulun Metsästys- ja Ampumaseura järjestää pistoolin II luokan tuomarikurssin torstaina 21.3.2019 klo 16:00 - 20:00.

Kouluttajana toimii Mikko Taussi. Osallistumismaksu 25€, seuran jäseniltä ilmainen.

Paikka: Raksilan sisäampumarata, Pikkukankaantie 2B.

Suorittamalla kurssin ja läpäisemällä tentin saa osallistuja SAL:n Pohjois-Pohjanmaan aluejaoston myöntämän tuomarikortin. Kortti oikeuttaa eri asteisiin toimitsijatehtäviin ja on pakollinen osallistuttaessa SAL:n SM-kisoihin. Tuomarikortti on voimassa 4 vuotta. Poikkeusjärjestelyllä on saatu lupa osallistua jo vuoden 2019 ilma-aseden SM-kilpailuihin. 

Koulutus kestää 4 tuntia, jonka aikana käydään läpi yleisiä kilpailutoimintaan liittyviä sääntöjä, lajikohtaisia sääntöjä sekä tutustutaan sääntökirjoihin.

Ohjeita Mikko Taussilta:

Hankkikaa ensitöiksi tuomarikurssilla tarvittava kirjallisuus joko sähköisenä tai paperina. Näitä ovat 1) kilpailutoiminnan yleissäännöt ja ohjeet (KY, tumman sininen), 2) kaikkien lajien tekniset säännöt (TS, oranssi), sekä 3) pistoolin lajisäännöt (P, vaalean sininen). TS ja P ovat samoissa kansissa. Kirjoja on jonkin verran radalla lainattavaksi. Tärkeintä on oppia lukemaan sisällysluetteloa ja hakemistoja - no tietty sisällölläkin on merkitystä. Jotta tiedätte mitä teiltä odotetaan tuomarikurssilla menestyäksenne lukekaa aluksi KY:n tuomarikoulutusta käsittelevä liite. Osaamisraja kokeen läpäisyyn on 75 %. Kokemukseni mukaan keskiarvot ovat olleet eri kursseilla noin 80 - 85 %, joten teidän kannattaa panostaa kurssiin hieman jo etukäteen. Kurssilla kahlataan sääntökirjat melko nopsaan, mutta erityisesti painotettaviin asioihin ja muutoin epäselviin asioihin kiinnitetään enemmän huomiota.

Valmistautukaa siihen, että ennen kurssia saatte tehtäväksi kurssiin liittyvänä osasuorituksena esitehtävän/-tehtäviä. Esitehtävällä voimme lyhentää lähiopetusjaksoa, jottei meillä ihan koko iltaa mene kurssin ja siihen liittyvän kokeen kanssa. Esitehtävä lienee laajuudeltaan noin 2 - 4 tuntia riippuen teidän valmiuksistanne (ja tietty tehtävistä itsestään). Tällä hetkellä tuntemukseni on, että se liittyisi Kilpailutoiminnan yleissääntöihin ja siinä erityisesti yksittäistä urheilijaa koskeviin kohtiin. Pohdin tehtäviä hetken ja palaan tähän toivottavasti jo helmikuun aikana, jotta tekin saatte aikaa ja joustavuutta tehtävän toteuttamiseen ja palauttamiseen ennen kurssin lähijaksoa.

Tuomarikurssi - Ilmoittautuminen viimeistään 10.3.2019

*
*
*

* Tähdellä merkityt kentät ovat pakollisia.